Streethandboll med Jennie Linnéll

I Hjulsta bedriver Ricoh, Spånga HK och Hjulsta grundskola en variant av handboll som kallas ”Streethandboll” eller ”Hand the ball”. Avsikten är att skapa intresse för handboll och att samtidigt berika barnen med idrottsaktiviteter.
– Idrott blir roligast när det sker av sig själv, säger Ingemar Linnéll Sportchef i Ricoh. Ändå behövs ledare och utmaningen är att hitta dem utan att verksamheten blir föreningsbunden. Det blir den i alla fall så småningom, men bäst är om barn få leka och upptäcka vad det tycker är roligt.

Nu kommer Streethandbollen till Eken Cup. Under ledning av Jennie Linnéll, spelare i Skuru IK, bygger vi upp en miljö att leka i på Gubbängsfältet. Vi hoppas att alla som inte blir tillräckligt trötta av sina egna matcher hittar hit och leker lite till! Streethandbollen kommer finnas på plats 17 och 19 juni.