Respektera domaren!

Eken Cup har under många år jobbat tillsammans med olika organisationer, bl.a. Rädda Barnen och BRIS, för att göra Gubbängsfältet till ett fredat fält för alla ungdomar som spelar Eken Cup. En miljö som ska vara fri från kränkningar av spelare, ledare och domare. I år siktar vi in oss speciellt på våra unga föreningsdomare som dömer i vår minipark, turneringen för spelare födda 2004 och 2005.

Eken Cup har ungefär 125 domare som dömer matcher under turneringens fyra dagar. I år är det drygt 90 av dessa som är under 25 år. Eken Cup vill vara med och bidra till att de fortsätter som domare även i framtiden. Vi vill att de unga domarna ska få en positiv upplevelse av sitt domarskap.

Vi samarbetar med Stockholms Handbolls­domarklubb när det gäller domartillsättningen av Eken Cup. Vi ska med hjälp av dem använda mentorer som coachar domarna i miniparken så att de får bra och direkt feedback samt stöd i sitt domarskap.

Alla spelare i miniparken kommer få ett silikonband med texten Eken Cup Respect the referee med sig hem.

Vi behöver även hjälp ifrån alla spelare, ledare och åskådare. Låt Handbollen vara fri från kränk­ningar mot domare. Hjälp oss behålla våra unga domare!

Med vänlig hälsning
Eken Cup