Tack för den här gången!

Då var Eken Cup slutspelat för denna gång! Jag tackar alla sponsorer, samarbetspartners, domare, frivilliga, spelare och ledare som deltog på årets turnering!

Det känns skönt att kunna skriva om ”Solskens Eken” i år. Då vi började förbereda fältet för spel under torsdag och fredag kände jag lite lätt ångest. Regnet öste ner och minnesbilderna av leran från 2012 kom tillbaka. Trots allt så såg prognoserna ganska bra ut och när spelet började på lördagen skedde det i solsken! Tror inte förutsättningarna kunde vara bättre för handboll under Eken Cup. Det var mestadels sol och lite drygt 20 grader. Det är många sköna bilder att ta med sig inför arbetet med Eken Cup 2014.

Det var lite färre lag i årets upplaga av turneringen jämfört med 2012 men det spelades fler matcher. Nytt matchläggningssystem gav oss möjlighet att skapa olika gruppstorlekar och strävan var att ge lagen som kommer till turneringen fler matcher. Blev olika lösningar och att bästa 3:a eller bästa 4:a gick till slutspel skapade nog lite förvirring men vi ville som sagt ge lagen som kommer till Eken Cup fler matcher och då särskilt de som spelar alla fyra dagarna.

Vi hade drygt 120 domare på som dömde 1 496 matcher. Av dessa domare var drygt 70% under 23 år. Snittåldern på de som spelar Eken Cup är drygt 11 år. Jag tycker det är roligt att vi då även har mycket unga domare. Blir en utmaning för oss alla att få de unga domarna att stanna kvar inom handbollen samt även att de ska sträva efter att utvecklas och bli bättre. Ett av mina finaste minnen under årets turnering är från en slutspelsmatch för flickor 02. Det var en väldigt jämn match och den gick till förlängning. Det var spel till första målet och det tog inte många minuter innan matchen avgjordes. När den var slut gick en av ledarna i det förlorande laget raskt fram till domarna och talade om för dem hur bra de varit. Kul att se att det går att kombinera engagerat ledarskap med distansen att kunna hylla två domare även fast man förlorar.

Eken Cup är Miljömärkt Event sedan 2007 och i år var det diplomutdelning innan finalpasset på tisdagen. När jag och Simon Strandvik, från Håll Sverige Rent, gick över fältet var han imponerad över hur rent fältet var. Vi hade skräpplockare som gick över fältet hela dagen men vi hade väldigt god hjälp av alla deltagare. Tror aldrig så många människor skräpat ner så lite som under årets Eken Cup. Stort tack för det!

Sedan en lite hyllning till mina hjältar. Det spelar nog ingen roll var de jobbar i organisationen, kansli, försäljning, matsal, skolor, transporter, speaker, ljud, tävling eller på fältet. Ni är fantastiska och jag hoppas ni är lika laddade inför 2014

Vi arbetar kontinuerligt på att förbättra Eken Cup och jag ber er alla att gå in på vår Facebook-sida, och ge oss dina synpunkter på årets turnering och vad vi kan göra bättre. Ni kan även maila till info@ekencup.se!

Jag hälsar er alla välkommen tillbaka till Eken Cup 2014 som blir 39:e upplagen av Eken Cup.

Ha en riktigt skön sommar!!!

Med vänlig hälsning
Jan-Erik Friberg
Ordförande
Eken Cup