Hjälp oss behålla våra unga domare!

Eken Cup har under många år jobbat tillsammans med olika organisationer, Rädda Barnen och BRIS bl.a., för att göra Gubbängsfältet till ett fredat fält för alla ungdomar som spelar Eken Cup. En miljö som ska vara fri från kränkningar av spelare, ledare och domare. I år siktar vi in oss speciellt på våra unga domare.

Eken Cup har ungefär 120 domare som dömer matcher under turneringens fyra dagar. I år är det drygt 90 av dessa som är under 25 år. Eken Cup vill vara med och bidra till att de fortsätter som domare även i framtiden. Vi vill att de unga domarna ska få en positiv upplevelse av sitt domarskap.

Eken Cup har under alla år arbetat med endomar system på mini, D-ungdom och C2(F/P01). Vi har beviljats bidrag genom Svenska Handbollsförbundets Idrottslyftpengar och kan då gå upp på tvådomar system i flertalet av dessa matcher och då särskilt D-ungdom och C2. Då ger vi domarna en större trygghet samt att de får möjlighet att döma med en mer erfaren domarkollega. Vi samarbetar med Stockholms Handbollsdomarklubb när det gäller domartillsättningen av Eken Cup. Vi ska med hjälp av dem även granska domarparen så att de får bra och direkt feedback på hur de uppträder.

Vi behöver även hjälp ifrån alla spelare, ledare och åskådare. Låt Handbollen vara fri från kränkningar mot domare. Hjälp oss behålla våra unga domare!

Med vänlig hälsning
Eken Cup