Tack för i år!

Då var Eken Cup 2011 slut!

Vill passa på att tacka alla fantastiska spelare, ledare och domare som tåligt spelar vidare även om det kom en hel del regn. Vi som jobbar med turneringen var rätt oroliga inför måndagens spel men det gick bra till slut.

Vill även hylla alla som ställer upp och jobbar på turneringen från HK Cliff, GT Söder och AIK. De regniga dagarna är det kanske inte så roligt och det krävs mer av alla inblandade. Stort tack till er alla som jobbat på turneringen och som såg till att även den 36e upplagan blev så lyckad !

Då det har spridits information om att Gubbängsfältet skall bebyggas så har vi i styrelsen fått frågan om detta var den sista Eken Cup turneringen. Det kan jag säga att det är det inte.
Vi börjar direkt jobba med nästa turnering som är 2012. Däremot väntar vi med spänning på att staden skall ta första spadtaget och utveckla fältet, för att göra det till ett ännu bättre sportfält. Man ska anlägga fler planer anpassade för bland annat rugby och det ska bli omklädningsrum etc. på fältet. Vi är med i planeringen och vet redan hur vi vill lägga våra handbollsplaner. Dock vet vi inte när arbetet påbörjas. Första beskedet vi fick var att arbetet skulle starta efter detta års turnering men nu är det skjutet på framtiden. Vi får återkomma om detta.

Under 2012 så satsar Stockholm stort på jubileumsfirandet av att det är 100 år sedan OS arrangerades i Stockholm. Projektet heter Arena Stockholm 1912-2012 och syftet är att skapa och genomföra ett minnesvärt jubileum som blickar framåt. Det är en mängd olika arrangemang under året och vi hoppas ju att Eken Cup 2012 blir en del av detta. Stadsdelen Tallkrogen, som gränsar till Gubbängen, har en del som kallas Olympiaområdet. Gatorna är utlagda som löparbanor runt en idrottsarena eller stadion. De har dessutom namn tagna från idrottsgrenar inom de olympiska spelen (Maratonvägen, Kulstötarvägen, Diskusvägen, Olympiavägen). Vi får se hur vi kan använda detta till Eken Cup 2012

Dessutom kallades de Olympiska sommarspelen 1912 för solskensolympiaden på grund av det osedvanligt soliga och varma vädret. Det ser jag som ett gott tecken inför nästa års turnering!!

Hoppas ni alla får en underbar sommar!!

Med vänliga hälsningar
Jan-Erik Friberg
(Nybliven)Ordförande
Eken Cup