Eken Cup 2012

Då var Eken Cup slutspelat för denna gång! Jag tackar alla sponsorer, samarbetspartners, domare, frivilliga, spelare och ledare som deltog på årets turnering!

Inför denna turnering så kända jag att ingenting slår Eken Cup 2009 vädermässigt. Det året var det den kallaste och regnigaste starten på sommaren på över 50 år. Det här läste jag på SMHI:s hemsida om juni 2012:

I Stockholm, där nederbörd mätts sedan 1786, står det redan nu klart att juni 2012 blir den blötaste som registrerats. Fram till den 19 juni har det kommit 116,8 mm. Det gamla junirekordet löd på 113,0 mm och sattes 1956.
Den 17 juni föll det 33,5 mm i Stockholm, vilket är den tredje största dygnsnederbördsmängden där.

Den 17 juni var andra dagen av årets Eken Cup. Det var ett fåtal lag som drog sig ur men resten stannade kvar och fortsatte spela Handboll. I Sportsgears tält fanns det t-shirts med trycket: ”Den som är med i Eken får Eken tåla”. Jag kan bara konstatera att alla ni spelare, ledare och föräldrar som var ute på Eken Cup har klarat av testet! Ni skulle alla kunna bära t-shirten med stolthet!

Andra som klarade tålighetstestet är alla våra frivilliga som jobbar på turneringen. Det spelar nog ingen roll var man jobbar i organisationen, kansli, försäljning, matsal, skolor, transporter, speaker, ljud, tävling eller på fältet så är det tydligaste minnet av årets turnering doften av lera. Ni är fantastiska och jag hoppas alla kläder hinner torka till nästa år.

Vi arbetar kontinuerligt på att förbättra Eken Cup och jag ber er alla att gå in på vår facebook sida, www.facebook.com/EkenCup, och ge oss dina synpunkter på årets turnering och vad vi kan göra bättre. Ni kan även maila till info@ekencup.se!

Jag hälsar er alla välkomna tillbaka nästa år. Eken Cup 2013 blir den 38 upplagan av turneringen. Här ska jag ju skriva något om att vi ser fram emot bättre väder då. Jag struntar i det för jag har sett vad ni klarar. Inför 2013 tänker istället: BRING IT ON!!! De som är med på Eken Cup klarar uppenbarligen av allt!

Ha en riktigt skön sommar!!!

Med vänlig hälsning
Jan-Erik Friberg

Ordförande
Eken Cup